Pak je schulden aan met de 1% Challenge

De 1% challenge is er om extra hard je schulden te lijf te gaan. Het werkt als volgt, elke maand neem je 1% van je salaris om extra af te lossen.

Heb je geen schulden? Dat is geweldig! Gebruik dan de 1% challenge om extra te sparen.

Stel, je verdient € 1500 per maand. Dan neem je 1% van dat bedrag, dat is € 15,- en dat los je extra af op een schuld naar keuze. Bijvoorbeeld je studieschuld, autolening of Belastingschuld. De maand daarop verhoog je dit bedrag met nog een keer 1%. Dan los je dus € 30,- af. Zo doe je er elke maand weer 1% bij. In vergelijking met de vorige maand voel je er nauwelijks iets van, maar het aflossen gaat ineens veel harder waardoor je weg uit de schulden ook een boost krijgt.

Aan het einde van het jaar los je 12x € € 180 per maand extra af, terwijl het zo geleidelijk gegroeid is dat je er nauwelijks iets van merkt.

Wil je je roodstand inlossen? Dan is het beter om het geld op een spaarrekening te zetten waar je niet makkelijk aan kan komen. Spaar iets meer dan je daadwerkelijk nodig hebt om je roodstand in te lossen zodat je nog een buffer hebt.

Zodra je het geld gebruikt om je roodstand in te lossen, blokkeer je de mogelijkheid om rood te staan bij de bank. De kans is anders namelijk erg groot dat je weer de rode cijfers in duikt.

trisha

Over de auteur

Patricia van der Stek, oprichter van trisha.nl, is een gepassioneerde online marketeer en professionele nerd met jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven en zelfstandige professionals om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun doelen te bereiken. Gedreven door creativiteit en technologie, deelt ze haar kennis en expertise op trisha.nl in de vorm van praktische tips, tutorials en inspirerende artikelen, en blijft ze altijd op zoek naar innovatieve manieren om ondernemers te helpen slagen in de steeds veranderende digitale wereld.

Patricia van der Stek

Ontdek welke weggever past bij jouw bedrijf

Chat openen
Hey! Waar kan ik je mee helpen?