Maak een auteursbiografie met Chat GPT

Met het groeiende aantal blogs op internet heeft Google besloten artikelen die geschreven zijn door een “expert” hoger te waarderen. Dit mag zijn dat je een opleiding hebt gedaan in het vakgebied, je er zakelijk of hobbymatig mee bezig hebt gehouden of een andere manier waarbij jij aantoonbaar ervaring hebt opgedaan op dat specifieke vlak.

Vooral als je je bezighoudt met gezondheidsgerelateerde zaken zal je merken dat je expertstatus mee gaat tellen in je ranking (lees = geen expert zijn is een slechte ranking in Google).

Vul je auteursbiografie in

Simpelweg door een auteursbiografie toe te voegen onderaan ál je blogs. WordPress biedt standaard de mogelijkheid om een auteurs bio toe te voegen.

Ga naar je dashboard van je WordPress website > Zoek “Gebruikers” in de zwarte zijbalk > zoek jezelf op > scroll iets naar beneden tot je “Over de gebruiker” tegenkomt en vul je Biografie in.

Laat je bio schrijven door Chat GPT

Met Chat GPT kan je eenvoudig een biografie laten opstellen.
Ga naar https://chat.openai.com/chat

Als je de training Chat GPT 4.0 - Blogs voor Business hebt gevolgd, gebruik je deze chat. Anders klik je op “New Chat”, kopieer de tekst van een van je blogs in de chat om het beste resultaat te behalen en plak deze in de volgende prompt.

Prompt:

Hi! Kan je voor mij een auteursbiografie schrijven over [je voor- en achternaam] van [Bedrijfsnaam of link naar je website]? Je kan indien nodig de blogtekst hieronder gebruiken ter inspiratie [plak tekst hier].
 

Pas je biografie aan indien nodig en plaats hem op je website. That’s it!

Lees hier meer over hoe je kan ranken op basis van simpel SEO toepassen op je website.

Biografie onder je blogs tonen

In principe zou jouw biografie automatisch moeten verschijnen onder de blogs die je zelf hebt geschreven. Let op dat je biografie bij dezelfde gebruiker is aangemaakt als degene die de blogs heeft geschreven. 

Dit kan je onderaan je blog checken in de achterkant van je WordPress. Ga in de zwarte zijbalk naar Berichten > klik een blog aan > scroll helemaal naar beneden tot je Auteur tegenkomt en kies eventueel een andere auteur uit het drop down lijstje.

Gebruik je de Classic editor dan staat het onderaan. Gebruik je de blok editor dan staat het in de zijbalk in het midden.

Voeg de juiste auteur toe

Geen thema dat een bio ondersteunt?

Het kan zijn dat je jouw bio hebt ingevuld en hij niet verschijnt onderaan je blog. Dit zou automatisch moeten gebeuren, maar sommige thema's ondersteunen het niet.

Je hebt dan een plugin nodig om je bio alsnog te kunnen plaatsen. Een plugin die goed werkt met de meeste thema's is Simple Author Box.

Hier kan je je biografie plaatsen en je sociale links. Met de gratis versie kan je ook kleuren instellen en andere kleine dingen finetunen.

Bekijk hieronder de stappen voor het installeren van de plugin voor WordPress.

Met de Simple Author Box plugin verschijnt je biografie voortaan automatisch onderaan je blogs.

trisha

Over de auteur

Patricia van der Stek, oprichter van trisha.nl, is een gepassioneerde online marketeer en professionele nerd met jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven en zelfstandige professionals om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun doelen te bereiken. Gedreven door creativiteit en technologie, deelt ze haar kennis en expertise op trisha.nl in de vorm van praktische tips, tutorials en inspirerende artikelen, en blijft ze altijd op zoek naar innovatieve manieren om ondernemers te helpen slagen in de steeds veranderende digitale wereld.

Patricia van der Stek

Ontdek welke weggever past bij jouw bedrijf

Chat openen
Hey! Waar kan ik je mee helpen?