Updates in Ondernemersland

In deze blog lees je alle updates en ontwikkelingen die ik aan mijn lezers stuur in de wekelijkse nieuwsbrief.

Wil je ook als eerste op de hoogte zijn?
Schrijf je dan hieronder in:


Inhoudsopgave

Updates 14 mei 2023

Generative AI bij Meta

Generative AI bij Meta komt eraan, dit betekent dat je afbeeldingen zal kunnen gaan genereren en teksten bij advertenties voor Facebook en Instagram. Dit wordt nog getest bij een kleine groep gebruikers, dus tegen de tijd dat het zover is zal ik je een seintje geven. 

IDeal 2.0 wordt in gebruik genomen

Met IDeal 2.0 heb je de mogelijkheid om veel sneller af te laten rekenen. Wist je dat in Nederland 70% van alle e-commerce transacties gaat via IDeal? IDeal zal in 2023-2024 ook op Europees niveau worden uitgerold zodat ook onze buren makkelijk hiermee kunnen afrekenen. Een van de nieuwe mogelijkheden is een verzendadres instellen, een betalingsprofiel aanmaken en afrekenen direct met je telefoon en een QR code, zonder dat je je bank hoeft te selecteren.

Heb je nog geen mogelijkheid om te laten betalen met IDeal, dan raad ik je Mollie aan. Geen verborgen kosten, een vast bedrag per transactie en de mogelijkheid om elke werkdag gratis uit te laten betalen. Lees hier meer.

Plugins voor Chat GPT

In de komende weken worden er verschillende plug-ins vrijgegeven voor de betaalde (Plus) gebruikers van Chat GPT. Met de plugins kan je o.a. geavanceerde wiskundige modellen laten maken in de Chat of een tafel reserveren in je favoriete restaurant. De exacte datum is nog niet bekend maar er zijn al wat interessante plugins beschikbaar.

Voice cloning met AI

Heb je geen zin om je eigen video’s in te spreken of is de awkwardness te groot? Hier is er altijd wel iemand op de achtergrond aanwezig en als ik dan kan opnemen gaat de buurman spontaan zagen in de tuin.. (Ben ik de enige die dit heeft?).

Met ElevenLabs kan je gebruik maken met een gratis account van behoorlijk goede AI stemmen, maar je kan ook jouw eigen spraak opnemen gedurende 1 minuut om van je eigen stem een best wel goede kloon te maken.

Op dit moment is het nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar de verwachting is dat dat niet zo lang meer zal uitblijven. Je eigen stem clonen kan alleen met een betaald account vanaf $5 per maand, de eerste maand krijg je 80% korting. Test ElevenLabs hier.

Personal Voice in iOS17

Over voice cloning gesproken.. vandaag kwam het bericht dat je dit waarschijnlijk vanaf het najaar kan doen met je iPhone op iOS17. Wanneer de releasedatum is weten we nog niet helemaal zeker, maar met een kwartiertje prompts lezen zou jouw iPhone je Personal Voice moeten kunnen instellen. Meer lezen kan je hier.

AI in de Google zoekresultaten

Binnenkort zal je in de zoekresultaten van Google mogelijk een groen vak aan de bovenkant zien. Dit is waar de AI resultaten getoond gaan worden. Het zal niet bij elke zoekopdracht verschijnen, maar alleen als Google denkt dat het van toegevoegde waarde is. Lees hier de documentatie over wat je kan verwachten.

Met deze nieuwe manier van zoekresultaten tonen is technische SEO nog belangrijker aan het worden, vind je dit nog lastig? Check dan hier mijn blog of doe mee aan de gratis Chat GPT training (on demand) waarin ik je de basisprincipes uitleg van bloggen (tegenwoordig een must om hogerop te komen).

Sociale posts in Google zoekresultaten

Is sociale media een beetje het ondergeschoven kindje? Ik merk dat (grappig met mijn werk) mijn eigen posts vrij laag op de prioriteitenlijst staan. Maarrr.. Google gaat nu een Perspectives tab uitrollen in de komende weken waarin o.a. langere video’s, korte video's zoals Shorts en Reels, statische posts, forum discussies, afbeeldingen én info over de creators gaat tonen. Dus wellicht even je bio bijwerken en weer dagelijks op Insta zichtbaar zijn 😉 Lees hier het officiële bericht.

TikTok Geolocatie

TikTok (nog niet gebanned overigens) gaat je voortaan vragen om je locatie aan de video toe te voegen in ruil voor meer bereik. Voornamelijk om bedrijven via geolocatie te kunnen taggen en te kunnen gebruiken voor aanbevelingen.

Denk daarbij vooral aan restaurants, bars en andere horecazaken. In China is het al een normale zaak om video reviews te bekijken over een restaurant voordat je gaat boeken en TikTok hoopt dit nu ook op de kaart te kunnen zetten voor de rest van de wereld. Lees hier meer over Business Discovery Elements.

Updates 9 mei 2023

WhatsApp Polls

Met de WhatsApp peilingen kan je nu ook polls toevoegen aan je chats. Dit bestond al langer, maar er zijn wat extra opties uitgerold, zoals dat mensen nu maar 1 stem uit kunnen brengen.

Hoe het werkt? Ga naar WhatsApp, kies een contact of groepschat, klik op + en klik op Peilingen. Stel je vraag, vul je antwoorden in en verstuur. That’s it!

Terug naar Twitter?

Twitter heeft 8 mei aangegeven dat ze handles (@gebruikersnamen) vrij gaan geven van gebruikers die al een tijdje niet ingelogd hebben. Wil je ooit nog wat doen met jouw account (of gewoon zorgen dat je concurrent de naam niet kan inpikken), dan is het nu tijd om je account weer af te stoffen.

Blauwe vinkjes op Meta (Facebook en Instagram)

Ook Meta heeft last van de teruglopende inkomsten en heeft daarom besloten ook de blauwe “verified account" vinkjes te gaan verkopen aan hun leden. Je kan op dit moment alleen in de USA meedoen met dit programma en de kosten liggen ongeveer rond $ 11,99 per maand. Let wel, dit geld voor óf Facebook óf Instagram, dus zou je beide accounts willen laten verifiëren, dan kost het je 2x $ 11,99 per maand. Maar hey, je krijgt er een paar mooie sticker voor terug 😉

Google gaat nu ook beginnen met blauwe vinkjes voor de mails van geverifieerde bedrijven, wat mijns inziens echt wel handig is in de strijd tegen spam. En deze lijken binnen je bestaande Google workspace abonnement te vallen.

LinkedIn heeft nu 930 miljoen gebruikers en is AI aan het uitrollen

LinkedIn blijft groeien, sinds januari zijn er maar liefst 30 miljoen gebruikers bijgekomen. Maar wat de LinkedInners niet doen, is veel tijd spenderen op het platform, gemiddeld 17 minuten per dag.

Microsoft is daarom op LinkedIn aan het experimenteren met extra engaging posts zoals video’s en zal ook verschillende AI features gaan uitrollen. In eerste instantie voor hun Premium leden. Je kan je headline of samenvatting herschrijven met AI of functieomschrijvingen makkelijker kunnen opstellen en samen met OpenAI zullen ze in de komende periode nog meer functies gaan uitrollen.

Zit je nog niet op LinkedIn? Wist je dat LinkedIn gemiddeld verantwoordelijk is voor 46% traffic naar je zakelijke website en dat het wordt gezien als het meest geloofwaardige content platform?

Tijd om je profiel af te stoffen 🙂 Als je wilt connecten met me kan dat hier https://www.linkedin.com/in/pvanderstek/ 

Updates 1 mei 2023

Instagram Links

Je kan vanaf nu 5 links plaatsen in je bio op Instagram. Dit kan je alleen aanpassen op mobiele apparaten. Ga naar de Instagram app, klik onder je profiel op bewerken en voeg je links toe.

Persoonlijk raad ik je aan om een speciale linkpagina te maken op je website voor Instagram, deze is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Zo blijf je eigenaar van dit traffic en kan je ook beter metingen verrichten. Mijn pagina kan je hier vinden: https://trisha.nl/ig/.

Prompt Builder voor o.a. MidJourney

MidJourney kan een behoorlijke uitdaging zijn als je het prompten nog onder de knie moet krijgen. Maar wees gerust, je bent zeker niet de enige.

Met deze prompt builder kan je op basis van visuele instellingen je prompt laten samenstellen door de PromptoMANIA zodat je vooraf al verzekerd bent van een beter resultaat. Klik hier om het gratis proberen: https://promptomania.com/midjourney-prompt-builder/

Microsoft Designer wordt toegevoegd aan Edge

Een paar maanden geleden werd Microsoft Designer als alternatief voor Canva gelanceerd.

Hoewel het veelbelovend leek, was het op dat punt nog niet in de buurt van de kwaliteit van Canva. Op dit moment gaat het al een stuk beter en zien sommige features er wel heel erg handig uit. Lid worden van Microsoft Designer kan hier, meer lezen over de nieuwe features doe je hier.

Productfoto’s voor e-commerce

Heb jij een bedrijf met fysieke producten? Met Flair.ai kan je hele mooie productfoto’s maken in handomdraai. Upload je foto, beschrijf je product en voila een professionele image is geboren. Je kan Flair met een gratis trial hier uittesten: https://flair.ai/

Pinterest blijft groeien, nu 463 miljoen gebruikers

Gebruik jij al Pinterest zakelijk? Al sinds 2019 adviseer ik ondernemers om hun content door te plaatsen op Pinterest, o.a. omdat:

Alles wat je op Pinterest plaatst, komt op Google in de zoekresultaten
- Het is gratis
- Pinterest gebruikers hebben een kopersmindset
- Je concurrenten doen het waarschijnlijk nog niet
- Je krijgt extra ogen op je content.

In 2021 heb ik een les gemaakt in de Online Zichtbaarheids Challenge over Pinterest, je kan hem hier gratis bekijken.

Plaats al je blogs op Pinterest en plaats je sociale content (zoals Instagram en YouTube video’s) door, dit kost je bijna geen moeite en binnen een week kan je al resultaten verwachten. Maak je graag reels of korte video’s? Zet dan de Idea Pins van Pinterest (video’s van max 2 minuten) in voor nog meer bereik.


Updates 24 april 2023

Brainstorm Buddy

Deze tool is speciaal voor ondernemers en eigenlijk best leuk (en nu nog gratis). Het is “Chat GPT powered” en je kan voor verschillende vraagstukken een formulier invullen waarna Brainstorm Buddy voor je aan de slag gaat. Van strategisch advies tot nieuwe product namen, je kan het hier allemaal vinden: https://ai.boardofinnovation.com/

De blauwe vinkjes van Twitter

Wellicht heb je het al gehoord, de blauwe vinkjes die aangeven dat een account geverifieerd is, zijn tegenwoordig onderdeel van een betaald abonnement. De kosten zijn in Nederland zo’n €8 per maand.

Stephen King gaf aan dat hij er niet voor betaald heeft, niet zijn telefoonnummer heeft toegevoegd - maar dat de app zegt van wel.. Hmm.. Tevens is er een groot aantal bekende personen (die overigens overleden zijn) ook voorzien van een blauw vinkje.

Naast de blauwe vinkjes komen er nu ook gouden vinkjes. Dit lijkt vooral interessant voor de multinationals gezien de behoorlijk hoge prijs van $1000 per maand.

Facebook stopt met de code generator

Dit is niet echt nieuw (was vorige maand al bekend), maar het zorgt er wel voor dat accounts nu makkelijker te hacken zijn. Zorg ervoor dat je tweefactorauthenticatie aan zet en even je wachtwoord wijzigt voor de zekerheid.

Mocht je toch gehackt zijn, met https://facebook.com/hacked kan je proberen hem terug te krijgen.

Hier kan je een security check doen om te zien of jouw account nog veilig genoeg is: https://www.facebook.com/privacy/checkup/?source=settings_and_privacy

Kleine happy dance, deze week is het voor het eerst succesvol geweest een gehackt account terug te krijgen met deze pagina. Stay safe! 

Hoe groen is jouw website?

Yep, ook een website heeft dus een carbon footprint. Wil je weten wat jij kunt doen aan CO2 reductie voor je website, neem dan eens een kijkje op de Website Carbon Calculator.

Inmiddels heb ik al de nodige aanpassingen gedaan zoals afbeeldingen nog verder verkleinen en een CDN (Content Delivery Network) genomen om de site sneller te maken en daarmee de CO2 te reduceren. 

AI Toolbuilder & Explorer

Mensen kunnen de meest uiteenlopende tools verzinnen voor en met AI. Met AI Toolbuilder kan je jouw eigen tool bouwen. Je kan ook een kijkje nemen ter inspiratie en andere gebruikers hun tools testen via https://toolbuilder.ai/explore

Gratis AI profielfoto laten maken

Van de makers van Profilepicture.ai is er nu een andere tool beschikbaar gekomen die je kan gebruiken om een gratis profielfoto te laten maken. Upload een aantal foto’s and wait for the magic to happen. Ze hebben ook een betaalde versie vanaf $9 waarmee je zakelijke foto’s kan laten ontwerpen. Check Profile Pic Maker hier gratis: https://pfpmaker.com/

Wisdom AI by Searchie

Dit is een betaalde site met een gratis 7 dagen trial.

Wisdom AI is vooral interessant voor ondernemers met veel content. Je kan Wisdom AI voeden met al je podcasts, video’s en andere content, waarna hij een soort vraagbaak wordt en je cursisten kunnen chatten met “jou”. Zet een cursus op met de content die je al hebt of maak een chat aan voor een persoonlijk advies.

Een betaald account start vanaf $ 29 per maand. Hoe meer content je erin stopt, hoe meer antwoorden hij kan geven. Leuk detail, de bronnen voor de antwoorden worden onderaan de chat getoond waardoor je meer podcast luisteraars krijgt of views op je video.

Grote namen zoals Jay Shetty, Amy Porterfield, Stu McLaren, Jenna Kutcher, Marie Forleo, Gabby Bernstein en Pat Flynn gebruiken deze tool al voor hun publiek. Bekijk hier Wisdomai.com

Nederlands wordt trouwens ook gewoon ondersteund en al je content wordt voorzien van een doorzoekbaar transcript.

Updates 17 april 2023

Hete vuren voor TikTok

De Amerikaanse staat Montana heeft TikTok verboden en de senaat moet zich er binnenkort over buigen of ze in heel Amerika de app in de ban gaan doen. Ondertussen gaat moederbedrijf ByteDance vrolijk door met de nieuwe (Instagram achtige) app Lemon8.

Overigens zijn de downloads van Lemon8 explosief gestegen, maar houd er even rekening mee dat dezelfde privacy issues die spelen met TikTok, ook met Lemon8 het geval zijn.

Logo en naam generator voor je (nieuwe) bedrijf

Met Namelix kan je op basis van je zoekwoord of topic een oneindige supply aan logo’s en bedrijfsnamen oproepen.

De app checkt ook meteen of het bijbehorende .com domein nog vrij is. Je kan het gratis testen en ermee spelen op: https://namelix.com/app/

Prijzen inclusief of exclusief btw op je site

Al jaren kies ik vanuit persoonlijk perspectief voor het plaatsen van prijzen inclusief btw op mijn site. Ik vind het niet fijn als ik ga afrekenen en er dan nog *verrassing* 21% bij komt - ondanks dat mijn doelgroep uit ondernemers bestaat.

In een onderzoek van Teachable is nu ook gebleken dat prijzen inclusief btw op je website zorgt voor meer conversies (afrekenen in dit geval). Uit een onderzoek van 4 januari 2023 is gebleken dat prijzen inclusief btw op je website tonen voorafgaand aan het afrekenen, zorgt voor een conversie boost van 22%. Snel je prijzen aanpassen dus 🙂

TikTok stopt met 10 minuten video’s

TikTok was eerst baanbrekend met de mogelijkheid om video’s van 10 minuten te kunnen uploaden, maar heeft het nu toch weer teruggebracht naar 3 minuten. Uit onderzoek is gebleken dat de user engagement drastisch afneemt na 2:07m

Video’s maken met Runway

Runway geeft je de mogelijkheid om video’s te maken met AI gegenereerde shots. Je kan Runway gratis gebruiken om de mooiste dingen te maken, met de gratis versie kan je 3 projecten maken. Het idee is dat je per regel tekst een andere shot toevoegt om storytelling video’s te maken.

Snelle profielfoto’s in verschillende stijlen

Zonder je huis uit te gaan een professionele foto van jezelf laten maken? Met Profilepicture.ai kan het! Dit is een betaalde dienst maar voor een paar euro kan je 20 verschillende foto’s van jezelf uploaden om jouw profielfoto's te laten maken.

 De kosten? Het goedkoopste pakket van 8 dollar voor 96 foto’s in 12 verschillende stijlen tot het duurste pakket voor $ 24,75 waarbij je in meer dan 100 stijlen 800+ profielfoto’s van jezelf krijgt om te gebruiken op je website en verschillende sociale kanalen. Check ook eens de corporate headshot style.

Weten wat een (of jouw) bedrijf doet?

Met de app WTF Does This Company Do? kan je checken of wat je doet ook duidelijk is voor anderen. Voer simpelweg je link in en klik op Explain me plx. Let op, de roast versie is ingesteld om gemeen te zijn, dus voorzichtig als je faint of heart bent (en het slaat werkelijk nergens op ;)).

Piggy Magic

Maak een gratis quiz over jouw topic of keyword. Deze app is helemaal gratis maar wel in het Engels. Met Piggy Magic maak en edit je in een handomdraai een quiz die je kan gebruiken op social of je website. Lead vangen gaat dan weer niet, maar als fun factor is het leuk om toe te voegen. Check Piggy Magic hier gratis.

Updates 10 april 2023

Auteursbiografie toevoegen aan je blog (WordPress + Chat GPT)

Met het groeiende aantal blogs op internet heeft Google besloten artikelen die geschreven zijn door een “expert” hoger te waarderen. Dit mag zijn dat je een opleiding hebt gedaan in het vakgebied, je er zakelijk of hobbymatig mee bezig hebt gehouden of een andere manier waarbij jij aantoonbaar ervaring hebt opgedaan op dat specifieke vlak.

Vooral als je je bezighoudt met gezondheidsgerelateerde zaken zal je merken dat je expertstatus mee gaat tellen in je ranking (lees = geen expert zijn is een slechte ranking in Google).

Hoe doe je dat? Simpelweg door een auteursbiografie toe te voegen onderaan ál je blogs. WordPress biedt standaard de mogelijkheid om een auteurs bio toe te voegen. 

Je kan hier de uitgebreide instructies lezen: https://trisha.nl/maak-een-auteursbiografie-met-chat-gpt/ 

Als je de training Chat GPT 4.0 - Blogs voor Business hebt gevolgd, gebruik je deze chat. Anders klik je op “New Chat”, kopieer de tekst van een van je blogs in de chat om het beste resultaat te behalen en plak deze in de volgende prompt.

Prompt:

Hi! Kan je voor mij een auteursbiografie schrijven over [je voor- en achternaam] van [Bedrijfsnaam of link naar je website]? Je kan indien nodig de blogtekst hieronder gebruiken ter inspiratie [plak tekst hier].

Pas je biografie aan indien nodig en plaats hem op je website. That’s it!

Lees hier meer over hoe je kan ranken op basis van simpel SEO toepassen op je website.

TikTok SEO & Hashtags

De jacht naar de perfecte hashtags is een beetje voorbij. TikTok heeft in november al aangekondigd de shift te willen maken naar een zoekmachine ipv social media.

Het is nu veel belangrijker om in de tekst (caption) van je video te plaatsen waar de video over gaat. Wees voorzichtig met het plaatsen van links, die laten je views afnemen - ook als je ze in je video opneemt. Verwijzen naar de Link in Bio zoals je dat doet bij Instagram is wel een goede optie.

2-3 hashtags hebben nog nut om toe te voegen maar deze zijn vooral om je video te categoriseren, kies daarom wat bredere hashtags.

Instagram algoritme wijzigingen

Instagram heeft betere resultaten getoond als je elke dag gaat posten op je feed. Reels en stories zijn fijn als extraatje, maar als je echt wilt groeien moet je dus elke dag ook een gewone post plaatsen.

Net zoals TikTok het algoritme heeft aangepast zijn de captions ook hier nu belangrijker dan de hashtags. Plaats maximaal nu 3-5 hashtags bij je post.

LinkedIn For you feed

Als je actief bent op LinkedIn zal je het al wel hebben gezien, onder een post krijg je nu de vraag of je deze content interessant vond.

Zowel Twitter als LinkedIn zijn bezig met een gepersonaliseerde feed samen te stellen voor hun gebruikers. Op deze manier kunnen artikelen aan je gepresenteerd worden uit jouw vakgebied van iemand die nog niet in je netwerk zit. 

Geef aan of je meer van deze posts wilt zien of juist niet om een meer gepersonaliseerde ervaring te krijgen.

Zet je video om naar een blog

Maak je video’s? Ooit al eens over nagedacht om deze in een blog om te zetten?
In deze blogpost leer ik je hoe je jouw YouTube video kunt ondertitelen en omzetten naar een blog met Chat GPT.

Afbeeldingen maken met BING (en DALL-E van Chat GPT)

Wil je graag afbeeldingen laten genereren en is Canva Text to Image te simpel en MidJourney net iets te hoog gegrepen? Bing (de zoekmachine van Microsoft) heeft nu een koppeling gemaakt tussen DALL-E en een website waar je simpelweg een afbeelding kan laten maken. Op dit moment wordt alleen Engels ondersteund en heb je 25 credits om te testen.

DALL-E haalt het bij lange na niet bij de complexiteit van MidJourney maar kan al wel hele leuke afbeeldingen genereren voor je die je vervolgens mag gebruiken in je website (of waar dan ook). Test het hier zelf (gratis).

Prompt: Robot sitting in the grass underneath the sakura trees in full bloom, sunny day, realistic

Leer een andere taal met AI

Toegegeven, dit heeft niets met ondernemerschap te maken maar vond ik persoonlijk te leuk om je te onthouden. TalkPal is op dit moment gratis en leert je een taal naar keuze. Na het aanmaken van een gratis account kom je in een chat terecht met een van de bots. In het menu bovenin kies je de taal en je kan starten met chatten. Kies een van de onderwerpen op je scherm of verzin zelf een topic - bijvoorbeeld over jouw vakgebied.

De bot aan de andere kant praat tegen je en ondersteunt je met de tekst in je eigen taal. Jij kan vervolgens terug typen of praten om op conversationele wijze je taal te oefenen met iemand.

De talen die je nu gratis kunt leren zijn Duits, Italiaans, Spaans, Engels en Frans.

Zelf getekende afbeeldingen gebruiken voor je site (zelfs als je niet kan tekenen)

Google is al een tijdje bezig met een experiment in de vorm van het spelletje Quick. Draw! In dit spelletje teken je zo snel mogelijk een opdracht op je scherm, een beetje zoals Pictionary.

Met de tekeningen van het spelletje zijn ze AutoDraw gaan voeden, je kan nu de meest vreselijk getekende stickman omtoveren tot een bruikbare afbeelding voor je website (nog steeds getekend). Test het op AutoDraw, klik op Launch experiment en teken iets. Bovenaan je scherm komen de opties, klik erop en zie jouw afbeelding omgetoverd worden tot iets wat wél herkenbaar is 😉 Je kan je tekening vervolgens inkleuren en downloaden om te gebruiken waar je wenst.

Updates 27 maart 2023

Instagram Reels

Wist je dat je reels op Instagram nu 15 minuten lang mogen zijn?

Upload je video als een reel en zorg dat je ondertiteling toevoegt voor de kijker zonder geluid. Plaats je video door op YouTube voor nog meer bereik. Bonus tip: als je jouw video onder 10 minuten houdt, kan je hem ook plaatsen op TikTok.

Overigens is de ideale lengte voor een video ongeveer 2 minuten, na 2:07 min. neemt de engagement enorm af.

Lees meer over de lengte van Instram reels op deze blog van NapoleonCat.

Canva Magic Write nu ook in het Nederlands

Vanaf nu is Canva Magic Write ook beschikbaar in het Nederlands. Magic Write is een Pro (betaalde) functie in Canva waarbij je de AI tool kan vragen om iets voor je te schrijven.

Dit kunnen sociale media berichten zijn, maar ook boekverslagen, blogs en meer.

Ga naar Canva > Docs > Klik op het + teken en selecteer Magic Write. Zorg dat je zo uitgebreid mogelijk je verzoek schrijft om de beste resultaten te krijgen.

Bekijk hier mijn video over Canva Magic Write.

Nb. Canva heeft het Canva Create Event gegeven waarbij nog meer nieuwe functies uitgerold zijn. Hier geef ik binnenkort even een uitgebreide update over. Het event kan je hier bekijken.

Afbeeldingen maken met AI via MidJourney

Er zijn verschillende AI tools die afbeeldingen voor je kunnen genereren, maar de meest indrukwekkende van dit moment vind ik toch wel MidJourney.

MidJourney kan je gratis proberen en werkt met een Discord server waar je een gratis account voor aan kunt maken. Omdat MidJourney niet helemaal voor zichzelf spreekt heb ik er een video voor opgenomen. Bekijk hem hier op YouTube.

Reminders aan jezelf sturen met WhatsApp

Soms is het fijn om een reminder naar jezelf te kunnen sturen. Wist je dat dit nu ook kan in WhatsApp? Handig om je to do’s bij te houden of je boodschappenlijstje.

Als je vaak berichtjes krijgt met opdrachten van collega’s die je niet mag vergeten, stuur ze naar jezelf door en mis niets meer.

Hoe je dit doet? Ga naar WhatApp en maak een nieuwe chat door naar je eigen naam te zoeken. Begin met chatten, that’s it!

Op zoek naar nog meer WhatsApp tips? Lees dan deze blog: https://trisha.nl/whatsapp-tips/

Podcasts & YouTube

YouTube is een nieuwe feature aan het uitrollen, namelijk podcasts op YouTube. Nog niet elk account heeft deze update, maar dat gaat niet lang meer duren.

Hoe het werkt: upload je podcast op YouTube en maak een playlist aan speciaal voor je podcasts. That’s it!

Podcasts plannen met Anchor.fm
nu Spotify for PodCasters

Als je Podcasts maakt ken je Anchor waarschijnlijk wel. Met deze tool kan je super snel (en gratis) je Podcast aanmelden bij o.a. Spotify en Apple Podcasts. Naast dat deze tool je de mogelijkheid geeft om je podcast om te zetten in een blog, hebben ze sinds kort een nieuwe feature: inplannen.

Zet je podcast klaar en laat hem geautomatiseerd live gaan op het moment dat jij wenst.

trisha

Over de auteur

Patricia van der Stek, oprichter van trisha.nl, is een gepassioneerde online marketeer en professionele nerd met jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven en zelfstandige professionals om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun doelen te bereiken. Gedreven door creativiteit en technologie, deelt ze haar kennis en expertise op trisha.nl in de vorm van praktische tips, tutorials en inspirerende artikelen, en blijft ze altijd op zoek naar innovatieve manieren om ondernemers te helpen slagen in de steeds veranderende digitale wereld.

Patricia van der Stek

Ontdek welke weggever past bij jouw bedrijf

Chat openen
Hey! Waar kan ik je mee helpen?