WhatsApp tips die je wil kennen

N.b. Ik gebruik een Apple iPhone, voor andere type telefoons kan het zijn dat de stappen net iets afwijken.

Beveiligingscode / Twee factor authenticatie

Wellicht hebt je het al eens gezien in de chat, de melding dat iemands beveiligingscode is gewijzigd. Dit is een zescijferige code die eens in de zoveel tijd ingevoerd moet worden om te zorgen dat er geen onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van jouw WhatsApp.

Als je een nieuwe telefoon in gebruik neemt of je telefoonnummer op een ander apparaat ingesteld wordt, moet je deze code invoeren om te bewijzen dat jij hebt bent.

Ga naar Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen en maak je pincode aan.

Zien met wie je het meeste chat

Ben jij benieuwd naar met wie je de meeste tijd doorbrengt op WhatsApp? WhatsApp houdt een lijstje bij met de datagrootte van de gesprekken. Op deze manier kan je ook makkelijk zien met wie je graag contact hebt en wie je wellicht al een tijdje niet gesproken hebt. Tijd voor een berichtje 🙂

Ga naar instellingen > Opslag en data > Beheer opslag > Chats

Vaak doorgestuurde berichten

Een leuke video of foto gekregen die je graag door zou willen sturen?

Je kan nu in de data opslag makkelijk de vaak doorgestuurde (over alle WhatsApp gebruiker heen) berichten terugvinden.

Ga naar instellingen > Opslag en data > Beheer opslag > Vaak doorgestuurd

Zet belangrijke gesprekken vast bovenaan

Wil je belangrijke personen in je leven gemakkelijk terug kunnen vinden zonder steeds naar beneden te hoeven scrollen? Je kan nu ook belangrijke gesprekken vastzetten bovenaan.

Ga naar de chats in WhatsApp en swipe de chatregel naar rechts, kies vastzetten om dit gesprek permanent bovenaan te plaatsen.

Geef een sterretje aan belangrijke berichten

Steeds opzoek naar dat ene bericht waar het adres in stond? Markeer belangrijke berichten in de chat met een sterretje om ze makkelijk terug te kunnen vinden.

Ga in de chat staan op een berichtje en houd je vinger gedrukt op het bericht. Er verschijnt nu een kort menu met als bovenste optie “met ster markeren”.

Om het bericht terug te vinden ga je naar de chat met die persoon en klik je bovenaan in het scherm op de naam van je contact. Je ziet vervolgens “Berichten met ster” staan en daarachter het aantal gemarkeerde berichten. Als je hierop klikt kom je direct in het overzicht met gemarkeerde berichten.

Laatst gezien uitschakelen

Wil je niet dat iemand ziet wanneer dat je voor het laatst online bent geweest? Dan kan je dit uitschakelen. Let op, je kan zelf dan ook niet meer zien wanneer iemand voor het laatst gezien is.

Ga naar Instellingen > Account > Privacy > Laatst Gezien > Niemand

Tekstopmaak veranderen

Je kan in WhatsApp een paar kleine dingen veranderen om de tekst anders op te maken:

Dik gedrukte tekst: zet je tekst tussen ** > *plaats je tekst hier*
Doorstreepte tekst: zet je tekst tussen ˜˜ > ˜plaats je tekst hier˜
Cursieve tekst: zet je tekst tussen _ _ > _plaats je tekst hier_

Je kan deze functie testen tijdens het schrijven van een bericht, als je de tekens goed hebt gebruikt, zal het effect voor het verzenden al zichtbaar zijn.

trisha

Over de auteur

Patricia van der Stek, oprichter van trisha.nl, is een gepassioneerde online marketeer en professionele nerd met jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven en zelfstandige professionals om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun doelen te bereiken. Gedreven door creativiteit en technologie, deelt ze haar kennis en expertise op trisha.nl in de vorm van praktische tips, tutorials en inspirerende artikelen, en blijft ze altijd op zoek naar innovatieve manieren om ondernemers te helpen slagen in de steeds veranderende digitale wereld.

Patricia van der Stek

Ontdek welke weggever past bij jouw bedrijf

Chat openen
Hey! Waar kan ik je mee helpen?