Ga sparen in 5 stappen met het
“Geen budget – budget”

Als je geen zin hebt om een uitgebreid budget bij te houden – en zeg nu zelf wie heeft dat wel? Dan kan je ook het “Geen budget – budget” gebruiken.

Hoe werkt het:

1) Breng je kosten in kaart. Je vaste maandelijks terugkerende kosten en maak een schatting hoeveel je nodig hebt voor je variabele kosten zoals je boodschappen.

2) Trek het totaal aan kosten af van je verwachte inkomen.

3) Beslis hoeveel je wilt sparen. Ideaal is een percentage van ongeveer 20%.

4) Zet direct zodra je salaris komt het bedrag wat je gaat sparen apart op een spaarrekening. Het liefst een waar je niet zomaar het geld vanaf kunt halen.

5) Geef je geld uit zoals je gewend bent.

Hoeveel je kan en wil sparen is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je verdient. Is 20% niet haalbaar, dan is het wellicht beter om een tijdje een “echt” budget te gebruiken. Wil je dit jaar uitgebreid op vakantie, een auto kopen of andere spaardoelen halen, dan kan het zijn dat je een hoger bedrag nodig hebt.

Het idee erachter is dat je leeft naar het geld wat je op de bank hebt. Omdat je eerst weg hebt genomen wat je wilde sparen, geef je automatisch minder uit.

Heb je de neiging om snel het geld uit te geven wat je zojuist gespaard hebt? Kies dan voor een rekening bij een andere bank of een waarbij je echt naar de bank toe moet om het op te kunnen nemen.

trisha

Over de auteur

Patricia van der Stek, oprichter van trisha.nl, is een gepassioneerde online marketeer en professionele nerd met jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven en zelfstandige professionals om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun doelen te bereiken. Gedreven door creativiteit en technologie, deelt ze haar kennis en expertise op trisha.nl in de vorm van praktische tips, tutorials en inspirerende artikelen, en blijft ze altijd op zoek naar innovatieve manieren om ondernemers te helpen slagen in de steeds veranderende digitale wereld.

Patricia van der Stek

Ontdek welke weggever past bij jouw bedrijf

Chat openen
Hey! Waar kan ik je mee helpen?