Hoe ik een GameChanger werd

Ik geloof dat als je iets echt graag wilt, je het voor elkaar kan krijgen.
Alleen als je zo in de stress zit vanwege de situatie, is het moeilijk om de mogelijkheden te zien.

Financieel is het lang een uitdaging geweest om de eindjes aan elkaar te knopen. Soms wéét je dat iets je verder kan helpen, maar is er een investering voor nodig – die je eigenlijk niet hebt.

Zo ook met het GameChangers programma van Eelco de Boer. Ik volgde Eelco al een behoorlijke tijd en ben naar twee van zijn live events geweest. Dankzij zijn boodschap, heb ik mijn bedrijfsvoering aangepast en weet ik dat ondernemen ook anders kan.

Ik weet dus al wat voor een impact Eelco zijn boodschap op mij heeft en wat ik kan bereiken als ik door hem geïnspireerd raak. Maar dit programma vroeg een flinke investering (een die ik op dat moment nog niet had).

Eerder dat jaar (2015) had ik om toegang tot Eelco zijn live 2-daags event “LaserFocus” te kunnen betalen, een nieuwe online cursus bedacht, uitgewerkt én gelanceerd – in twee weken tijd, from scratch.

Op een vrijdag volgde ik het webinar van Eelco en ging – zoals altijd – vol inspiratie weer aan het werk. Ik wilde het zo graag, maar ik had geen idee hoe ik dit moest gaan betalen. Twee weken later zou ik een betaling ontvangen, waar ik deze investering makkelijk mee zou kunnen doen. Ha – dat was het plan!

Een mail naar het team van Eelco was zo gestuurd, ik legde de situatie uit en vroeg of het mogelijk was om nu in te stappen en over twee weken te betalen. Ik kreeg diezelfde middag nog een mail terug, gezien ik al meer producten had afgenomen zou mijn kredietwaardigheid vast geen probleem zijn.

Maar helaas, het antwoord was nee.

Als ik het geld had, zou ik alsnog toegang kunnen krijgen tot de cursus, maar op dit moment was er geen mogelijkheid. Balen!
Er waren nu bonussen beloofd in het webinar – zoals coachingcalls – die zoveel waarde konden bieden, dat dat eigenlijk was wat me over de streep haalde.

Zonder deze bonussen kon ik net zo goed wachten tot er ooit weer een goede aanbieding voorbij kwam, maar dat was niet nu.

De rest van de middag was ik chagrijnig, echt niet gezellig. De zaterdagmorgen was ook al niet beter en alle inspiratie en creativiteit waren ver te zoeken. Zaterdagmiddag zag ik ineens het licht en besloot alles op alles te zetten om het geld op een andere manier bij elkaar te krijgen.

Er was een mogelijkheid om in termijnen te betalen, dan zou ik al minder nodig hebben en de rest kunnen betalen met het geld dat al naar mij onderweg was. Strijdlustig ging ik door mijn huis heen, alles wat ik niet meer gebruikte en nog verkoopbaar was ging op Marktplaats.

Ik had welgeteld 4 dagen tot het volgende webinar op dinsdag en een van de 6 beloofde coachingcalls was al geweest. Als ik wilde instappen moest het nu.

Van supermarkt spaarzegels tot het opruimen van oude handtassen, niets was veilig. Na dat weekend had ik al €560 bij elkaar gesprokkeld. Maar ik had €1028,50 nodig en het leek erop dat ik het niet zou gaan halen. Het hield me bezig, de hele nacht.

Ons huis werd steeds opgeruimder en ik realiseerde me dat ik eigenlijk nóg meer kon opruimen. Mijn man overtuigde me er van dat als ik meer omzet ging halen met m’n bedrijf dat ik eigenlijk dingen nu weg kon doen en “straks als ik succesvol zou zijn” de nieuwere versie er van terug kon kopen.

Mooi verhaal.. Maar ik ging akkoord en ook mijn Silhouette snijmachine was binnen een dag verkocht.

Het ging goed, maar ik was er nog niet.

Van de privé creditcard kon ik € 360 lenen, maar de pincode kon ik me echt niet herinneren. Het geld kon ik ook niet opnemen zonder pin. Eerder die week had ik de pincode opgevraagd, maar hij was nog steeds niet binnen. Via Paypal probeerde ik het aan mezelf over te maken, maar ook dat was niet zonder uitdaging. Paypal constateerde dat de koper en verkoper dezelfde persoon waren en gaf een foutmelding.

Zou het universum me iets duidelijk willen maken?

Toen ik via incognito modus de Paypal betaallink opende, kon ik alsnog het geld aan mezelf overmaken. Nu nog zorgen dat het op tijd van mijn Paypal rekening naar m’n betaalrekening kwam – met nog 3 dagen te gaan.

Ik had wel eens gehoord dat je voor “oud” goud nog best veel kunt krijgen. Vroeger droeg ik altijd goud, maar de afgelopen tien jaar eigenlijk alleen nog maar zilver en dus waren mijn sieraden aan de beurt.

Ik had een setje oorbellen die ik niet meer droeg, een gebroken oorbelletje, een kapotte ketting, een armbandje, een ring die ik gekocht heb ik Griekenland toen ik 16 was en een enkelbandje van de Kijkshop. Als ik €100 zou krijgen was ik dolgelukkig. Op internet las ik dat goud € 14 per gram zou opleveren en mijn keukenweegschaal gaf 8 gram aan. Yes!

Oud goud

Eenmaal op Zuidplein bleek bij de juwelier dat ik 13 gram had en tien minuten later was dat kleine handje goud €200 cash in mijn hand. Oh my! Als ik dit eerder geweten had.

Op maandag stortte ik het geld dat ik het weekend gegenereerd had op mijn bankrekening. Volgens mij had ik het gehaald – als Paypal nog op tijd uit zou betalen. Het was nog even spannend maar in theorie moest het lukken!

Op dinsdag begon het webinar. En ik? Ik had het geld bij elkaar!

  • Banksaldo € 182,55
  • Marktplaats € 264,14
  • Los gevonden € 7,55
  • Jumbo Zegels € 10,40
  • AH Zegels € 6,70
  • Goud € 200
  • Coop Zegels € 24,-
  • Creditcard €347,41
  • Totaal € 1042,75

Als je iets graag genoeg wilt en je kan boven de stress van de situatie uitstijgen, krijg je het wellicht voor elkaar.

Enkele jaren later ben ik zelf bij het GameChangers team gekomen als coach. Zo zie je maar, je weet nooit wat het leven voor je in petto heeft...

trisha

Over de auteur

Patricia van der Stek, oprichter van trisha.nl, is een gepassioneerde online marketeer en professionele nerd met jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven en zelfstandige professionals om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun doelen te bereiken. Gedreven door creativiteit en technologie, deelt ze haar kennis en expertise op trisha.nl in de vorm van praktische tips, tutorials en inspirerende artikelen, en blijft ze altijd op zoek naar innovatieve manieren om ondernemers te helpen slagen in de steeds veranderende digitale wereld.

Patricia van der Stek

Ontdek welke weggever past bij jouw bedrijf

Chat openen
Hey! Waar kan ik je mee helpen?