Boek review: Rock your life

Boek Inge Rock - Rock your life
  • Titel: Rock Your Life | 15 krachtige principes voor een buitengewoon leven
  • Auteur: Inge Rock
  • ISBN: 9789401428842
  • Uitgave: 2015
  • Aantal pagina’s: 192
  • Prijs: € 17,99

Conclusie

Ik heb dit boek gekocht n.a.v. een evenement (Inspire, 24 oktober 2015) van Inge Rock in Antwerpen wat tevens ook de lancering was van het boek.

Dit boek vertelt eigenlijk uitgebreid de info die ook op het evenement voorbij is gekomen.

Ondanks dat Inge Belgisch is, is het boek voor mij als Nederlandse goed te lezen en te begrijpen. Tijdens het evenement werd er soms dialect gesproken, maar in het boek is daar niets van te merken.

Inge weet op haar manier mensen te inspireren en aan te zetten tot actie. In dit boek drukt ze haar lezers met de neus op de feiten. Als het je niet zint hoe je leven er nu uit ziet, zal je aan de slag moeten.

Het boek leest makkelijk en Inge’s schrijfstijl is direct en duidelijk. Waar in de zaal de mix van mannen en vrouwen ongeveer 50/50 was, is dit boek toch vormgegeven met vrouwen als doel met veel roze pagina’s waarop de principes gepresenteerd worden.

Het boek gaat in op de vraag wat de “gewone” mensen onderscheidt van de mensen met een buitengewoon leven. En, hoe je dat vervolgens voor jezelf kunt realiseren.

Tussen de teksten door zijn korte opdrachten geplaatst die je kunnen helpen bij je doelen inzichtelijk krijgen en erachter te komen wat je wilt bereiken of veranderen in je leven.

Ik denk dat dit boek vele mensen kan inspireren, helpen en aanzetten tot actie. Wellicht een wake-up call voor mensen die gevangen zitten in hun werk of relatie.

Een leuk boek dat de zwaardere onderwerpen bespreekbaar maakt en je handvatten aanreikt om de beweging in gang te zetten.

Over Inge Rock

Inge Rock heeft meerdere boeken geschreven, waarvan dit de meest recente is. In haar boek vertelt zij ook over haar leven en de obstakels die zij heeft moeten overwinnen om (financieel) gelukkig te worden.

Na haar studies, waaronder pedagogiek, psychologie en persoonlijke ontwikkeling is zij gaan samenwerken met o.a. Bob Proctor en Paul Martinelli.

In de Rock Academy traint zij zowel ondernemers, particulieren en professionele coaches op verschillende plaatsen in Europa en de VS.

Indeling van het boek

Het boek is onderverdeeld in 15 principes, voorzien van een introductie, inzichten, quotes, tips en opdrachten. Soms met de ruimte om extra notities of to do lijstjes te maken.

Mijn favoriete “Krachtige Principe” uit Rock Your Life

Tijd is je allerkostbaarste bezit – waar verspil jij tijd aan? ~Inge Rock

Click to Tweet

Alle principes die besproken worden zijn waardevol. Deze is voor mij persoonlijk ook relevant, vandaar mijn keuze hiervoor:

“Principe 12: Tijd is je allerkostbaarste bezit – waar verspil jij tijd aan?

Mensen denken dat geld het belangrijkste betaalmiddel in het leven is. Dat is fout. Het belangrijkste betaalmiddel is tijd. Geld maak je op en verdien je bij. Tijd maak je op en je krijgt er niets meer bij. Bovendien weet je nooit hoeveel tijd je nog rest.”

Meer info over Inge Rock en de Rock Academy.

trisha

Over de auteur

Patricia van der Stek, oprichter van trisha.nl, is een gepassioneerde online marketeer en professionele nerd met jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven en zelfstandige professionals om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun doelen te bereiken. Gedreven door creativiteit en technologie, deelt ze haar kennis en expertise op trisha.nl in de vorm van praktische tips, tutorials en inspirerende artikelen, en blijft ze altijd op zoek naar innovatieve manieren om ondernemers te helpen slagen in de steeds veranderende digitale wereld.

Patricia van der Stek

Ontdek welke weggever past bij jouw bedrijf

Chat openen
Hey! Waar kan ik je mee helpen?