Boek review: Van ondernemer naar ondernemen

  • Titel: Van Ondernemer naar Ondernemen | 80 adviezen om jouw onderneming tot een succes te maken.
  • Auteur: Maikel Latour
  • ISBN: 978-90-819992-0-5
  • Uitgave: Eerste druk, december 2012
  • Aantal pagina’s: 73
  • Prijs: € 10 – € 27

Conclusie

Ik heb dit boek toegestuurd gekregen na een winactie op Facebook, waarna ik het met veel plezier heb gelezen.

De 80 adviezen zijn zeker niet alleen geschikt voor beginners, ook ervaren ondernemers kunnen met deze adviezen hun gevestigde onderneming versterken.

Een aantal tips zijn open deuren, maar ook echte eyeopeners komen voorbij. Als ondernemer pas ik heel veel adviezen nog niet altijd – of even consequent – toe. Omdat deze vergeten tips toch nog even aangehaald worden, heb ik hieruit een praktisch “to do” lijstje kunnen opstellen.

Het boek is in een vlotte stijl geschreven en leest makkelijk weg. De meeste tips en adviezen zijn goed te begrijpen en praktisch toepasbaar.

Echter, soms gaat Maikel er vanuit dat de lezer financieel jargon ook goed begrijpt. Zeker beginnende ondernemers zonder financiële achtergrond zullen moeite hebben met zinnen als ”De cashflow beperkt de solvabiliteit van je onderneming en hiermee dus ook je groei!” (blz 16). Gelukkig komt er niet veel jargon voor in het boek.

Al met al raad ik je dit boekje aan. Het is snel door te lezen en drukt je met de neus op de feiten.
Noteer de adviezen die je wilt toepassen tijdens het lezen. Na het lezen heb je dan een praktisch lijstje met nuttige actiepunten in handen.

Over Maikel Latour

Maikel Latour, (1981), heeft in 15 jaar 8 bedrijven opgezet – zowel succesvol als minder succesvol. Door deze ervaringen heeft hij veel geleerd en kan hij zich goed inleven in jouw situatie als (beginnend) ondernemer. Van Ondernemer naar Ondernemen is zijn debuut.

Indeling van het boek:
In korte alinea’s komen er 1 tot 3 tips en adviezen voorbij per pagina, afgewisseld met inspirerende quotes en enkele moderne zwart-wit foto’s. Na een aantal tips volgt een kort lijstje met de voorgaande adviezen.

Maikel schrijft vanuit zijn eigen ervaring, interessant zijn de praktijkvoorbeelden vanuit zijn eigen ondernemingen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je hem als auteur nog beter leert kennen.

Het boek is niet erg groot waardoor je het makkelijk meeneemt in je tas om onderweg te lezen, wat voor mij een pluspunt is. Het is ook mooi en modern vormgegeven.

Mijn favoriete advies uit “Van Ondernemer naar Ondernemen:
“Stop nooit met het waarderen van een klagende klant.
[…] Uiteindelijk leerde ik dat deze klant energie stopt in de samenwerking. […] Leer een klagende klant te waarderen en doe iets met de door hen geuite kritiek.”

“Van Ondernemer naar Ondernemen” kan je met flinke korting bestellen na het aanvragen van Maikel zijn e-book over LinkedIn Marketing.

Meer info kan je vinden op http://marketingschool.nl/gratis


trisha

Over de auteur

Patricia van der Stek, oprichter van trisha.nl, is een gepassioneerde online marketeer en professionele nerd met jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven en zelfstandige professionals om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun doelen te bereiken. Gedreven door creativiteit en technologie, deelt ze haar kennis en expertise op trisha.nl in de vorm van praktische tips, tutorials en inspirerende artikelen, en blijft ze altijd op zoek naar innovatieve manieren om ondernemers te helpen slagen in de steeds veranderende digitale wereld.

Patricia van der Stek

Ontdek welke weggever past bij jouw bedrijf

Chat openen
Hey! Waar kan ik je mee helpen?