Meer exposure op Facebook met diensten

Facebook is vooral om een band op te bouwen met jouw klant, direct verkopen is voor de meeste bedrijven niet geschikt via Facebook. Je klant moet eerst de mogelijkheid krijgen om jouw bedrijf te leren kennen en te vertrouwen.

Een subtiele manier om toch je producten en diensten onder de aandacht te brengen is het tabblad diensten toe te voegen aan je Facebook pagina. Het is nog niet uitgerold voor alle categorieën, dus het is wellicht noodzakelijk om het sjabloon en de categorie van jouw pagina te wijzigen.

Je diensten en producten komen redelijk zichtbaar bovenaan te staan op je Facebookpagina, met plaatje, header, tijdsduur (handig in geval van workshops), prijs en extra omschrijving.

Het plaatje dat je bij kan voegen moet vierkant zijn, belangrijk is het om er even bij stil te staan dat het niet vergroot kan worden als erop geklikt wordt.


Je producten en diensten toevoegen aan je Facebook bedrijfspagina:

Je sjabloon wijzigen kan via <instellingen> bovenaan op je Facebook bedrijfspagina.


Klik op <Pagina bewerken> aan de rechter kant,


en dan Sjablonen > Huidige sjabloon <bewerken>.


Bij de sjablonen wordt ook uitgelegd welke functies er toegevoegd worden. Klik op <Gegevens bekijken>.

Kies voor Onderneming om producten en diensten toe te kunnen voegen. Klik op Sjabloon toepassen, er opent nu een pop-up met extra uitleg. Klik op <OK> het sjabloon wordt dan toegepast.

Ga je geen producten verkopen in je shop, dan kan je ook kiezen voor het Diensten sjabloon. Je kan later alsnog wisselen naar onderneming, je ingevulde diensten blijven dan behouden.

Je komt nu terug op de pagina <Pagina bewerken>, scroll helemaal naar beneden om het tabblad <Producten> toe te voegen.


Zorg dat <Standaardtabbladen gebruiken> “aan” staat en klik op <Een tabblad toevoegen>. In dit scherm kan je ook de volgorde in het menu aanpassen. Als diensten toegevoegd is dan je deze naar boven verslepen met je muis.

Klik op <Tabblad toevoegen>, wil je alleen diensten op je pagina, klik dan alleen deze aan. Wil je dat bezoekers kunnen bladeren door je producten en je producten ook taggen in foto’s, klik dan ook bij shoppen op tabblad toevoegen. Klik op <Sluiten>.

Omdat je voor shoppen nog even wat dingen moet instellen voordat je dit kan gaan gebruiken (zoals producten die te koop zijn in een lijst plaatsen, leveringen, retouren en klachten en behandeling van gebruikersgegevens), behandel ik nu alleen het diensten tabblad.

Als je weer terug gaat naar de startpagina, zie je dat er in het menu aan de linkerzijde het kopje diensten is toegevoegd.


Licht je diensten uit

Om een dienst toe te voegen klik je op “add a service”.

In het pop-up scherm kan je nu de naam van je dienst, eventueel de prijs en beschrijving toevoegen.

Onder looptijd staat standaard 30 minuten aangegeven, is een tijdsduur niet van toepassing, dan kan je op het vuilnisbakje klikken. Hiermee zal automatisch aangegeven worden dat de tijdsduur niet varieert – in het Engels.

Heb je te weinig ruimte? Zet dan je CTA (aanzet tot actie) in het prijsveld. Bijvoorbeeld bel 06… of een specifieke aanbieding.

Voeg een duidelijke foto toe, deze moet vierkant zijn – is dat niet het geval dan zal Facebook hem automatisch bijsnijden. De maat die ik heb toegevoegd is 1080 x 1080px en een .png of .jpg afbeelding is prima.

In de beschrijving kan helaas geen klikbare link toegevoegd worden, zet daarom een korte link in het tekstveld die makkelijk over te typen is of eenvoudig te kopiëren.


Je diensten wijzigen of verwijderen

Als je de dienst wilt wijzigen of verwijderen, ga dan weer terug naar het tabblad diensten en klik naast de naam van je dienst op het drop-down pijltje, je krijgt dan de optie bewerken of verwijderen. Hier kan je ook de volgorde van je diensten wijzigen door ze te slepen naar een andere positie.

Heb je nog geen producten, of niet zo veel? Voeg dan je weggever toe als gratis dienst, let ook hier op het webadres zodat het niet te lang is.

Links kan je eenvoudig inkorten door Bit.ly te gebruiken. Je links kan je met Bit.ly ook personaliseren.


Het toevoegen van je diensten aan een post

Maak een nieuw bericht en klik onder het bericht op <Tag een product>.

Je kan nu uit je diensten kiezen, klik op de dienst die je in de post wilt toevoegen.

 Facebook voegt automatisch nog een link toe naar je pagina zodra je dit bericht publiceert.


Vond je deze tutorial waardevol? Laat een berichtje achter hieronder!

trisha

Over de auteur

Patricia van der Stek, oprichter van trisha.nl, is een gepassioneerde online marketeer en professionele nerd met jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven en zelfstandige professionals om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun doelen te bereiken. Gedreven door creativiteit en technologie, deelt ze haar kennis en expertise op trisha.nl in de vorm van praktische tips, tutorials en inspirerende artikelen, en blijft ze altijd op zoek naar innovatieve manieren om ondernemers te helpen slagen in de steeds veranderende digitale wereld.

Patricia van der Stek

Ontdek welke weggever past bij jouw bedrijf

Chat openen
Hey! Waar kan ik je mee helpen?